Berkhout & Co

  wie zijn wij? rieten daken   timmerwerk   herstel en restauratie    
  contact pannen daken   uilenborden   lekkages    
  home golfplaten en dakbedekkingen   Velux dakramen   advies en bemiddeling    

 
  Rieten daken, onderhoud
Vaak lijkt een oud rieten dak slechter dan het is, het riet van vroeger heeft zich bewezen en wekt met de juiste behandeling vaak verbazing van de eigenaar.
Met het schoonmaken van het dak kan het riet sneller weer opdrogen, ziet het er fraaier uit en zal de levensduur veelal verlengd worden.

Wij hebben vele verschillende verschillende technieken in huis, de keuze is afhankelijk van de staat van het riet op het dak, weersgesteldheid, uw budget etc. Voor het schoonmaken kunnen we met de hand kloppen, krabben of vegen.
We kunnen echter ook vegen met een motorbezem en scheren. Met onze motorspuit kunnen we, met een biologisch afbreekbaar middel, alg en mos bestrijden, vaak zelfs zonder het dak te betreden.

Een andere techniek is herstelwerk, hierbij steken we riet in het bestaande rietpakket waarna we het geheel samenvoegen, vast- en vlakkloppen. Mochten de binddraden slecht zijn, dan kunnen wij deze vernieuwen. Dit  alles kan pleksgewijs om bijvoorbeeld vogelschade te herstellen, maar ook op een heel dakvlak om het rietpakket weer op dikte te brengen.

Voor we bij u aan het werk gaan hebben we eerst het rietpakket bekeken en onze bevindingen met u gedeeld. Vaak is met een proefstukje al te zien wat wij weer van uw dak kunnen maken.