Berkhout & Co

  wie zijn wij? rieten daken   timmerwerk   herstel en restauratie    
  contact pannen daken   uilenborden   lekkages    
  home golfplaten en dakbedekkingen   Velux dakramen   advies en bemiddeling    

 
  Pannen daken, onderhoud


Wij hebben ruime ervaring in het leggen van oude soorten dakpannen op bijvoorbeeld monumenten, maar kunnen u ook vaak helpen aan gelijkwaardige dakpannen. Wij kennen de weg in de handel in oude bouwmaterialen en kunnen gericht zoeken voor u.

Natuurlijk leggen wij ook nieuwe pannen, modern of met een historische uitstraling. Daarbij kunnen wij alle bijkomende zaken verzorgen, isolatie, schoorstenen, dakramen, dakdoorvoeren, goten, bliksemafleidersystemen etcetera.

Hoewel het niet zo gauw nodig lijkt, hebben pannendaken periodiek ook onderhoud nodig. Met name ongeglazuurde pannen worden bros of gaan scheuren door bijvoorbeeld vorstschade.

Het dak kan verder gebreken hebben in (lood)aansluitingen, metselwerk,  verwaaide of ontbrekende pannen, in de latten, het dakbeschot of dakfolie.
Veel van deze gebreken worden pas zichtbaar wanneer men bovenop het dak kijkt, iets wat niet regelmatig gebeurt. Wij weten  gebreken vaak snel op te sporen én te verhelpen.
Met onze ervaring en helder denkwerk is de oplossing meestal snel gevonden. De schade blijft dan beperkt en u hebt weer vertrouwen in uw dak.

Tevens kunnen wij uw dak schoonmaken, waardoor mos en algen verdwijnen en de originele kleur van de dakpannen weer terugkomt.