Berkhout & Co

  wie zijn wij? rieten daken   timmerwerk   herstel en restauratie    
  contact pannen daken   uilenborden   lekkages    
  home golfplaten en dakbedekkingen   Velux dakramen   advies en bemiddeling    

 
  Herstel en restauratie 

Omdat lekkage soms behoorlijke schade heeft aangericht, is herstel en restauratie van de kap vertrouwd werk voor ons. Zeker wanneer een dak ontdaan is van riet of pannen,
kan het de aandacht krijgen die het verdient.

Sporen, korbeel, gording, hanebalk of swing: het zit allemaal in een traditionele gebintconstructie. We zijn gewend om te werken met rondhout, zelfsĀ  als er een raveling voor een dakraam gemaakt moet worden.

Wij hebben steigers, dommekrachten, kettingtakels, krikken, stempels en inzicht hoe een kap gericht kan worden. We hebben bijvoorbeeld een keer een hele gebintconstructie 15 cm opgetild om deze op de gewenste hoogte weer op nieuwe gemetselde stiepen te zetten.

Voor ons is schroeven niet zaligmakend, wanneer zaken goed gesteld staan gebruiken we graag spijkers, van 6 tot wel 31 cm. Kortom, respect voor de timmerlui die het hebben gemaakt, maar met hulpmiddelen van deze tijd. Is het nodig of voordeliger om iets met een kraan of verreiker te doen, dan laten we de geschiedenis even rusten, want de tijd die een timmerman vroeger kreeg voor een karwei staat vaak niet in verhouding tot nu.

Dit soort zaken gaat vaak in goed overleg met een architect en/of constucteur.